EK

 

Turn on Javascript!   Share on Facebook   Share on Twitter   Share on Google+
27. 04. 2015

Babiččin štrůdl


--

30 minut

lehká

Na těsto budete potřebovat:

150g vlašských ořechů

100g lněné mouky

skořice dle chuti

1 lžíce agáve sirupu, nebo jiného sladidla, které používáte

3 lžíce vody

10 datlí

 

Na náplň budeme potřebovat:

4 jablka

Skořice podle chuti

a na doplnění  buď brusinky,

nebo hrozinky, nebo kousky sušených meruněk, nebo ořechy, ale nemusí být

 

Návod na přípravu:

Umeleme zlaté lněné semínko na mouku.

robotu Ronic na hrubo umeleme ořechy a postupně přidáme všechny ingredience

a zpracujeme na kompaktní těstovou hmotu. Pokud je moc tuhá, přidáme vodu.

Na pracovní plochu si rozprostřeme potravinářskou folii a na ní nejlépe pomocí

rukou v rovnoměrné asi 1cm vrstvě těsto rozprostřeme do tvaru obdélníku.

Můžeme si pomoci válečkem. Na těsto nastrouháme jablka a přidáme ostatní

ingredience dle chuti. Nakonec zavineme jako klasický štrúdl a dáme ztuhnout

do ledničky, aby se dal krásně krájet…

 

Dobrou chuť & na zdraví!

 

Recept zachytila na našem raw kurzu jeho účastnice Kamila Herdinová, mimochodem skvělá grafička, která vytváří krásné vizuály i pro Jídlo lásky. Děkujeme!