EK

 

Turn on Javascript!   Share on Facebook   Share on Twitter   Share on Google+
12. 09. 2016

RUKOLOVÝ SALÁT S JAHODAMI A RICOTTOU



20 min, odležení přes noc

lehká

Fantastický recept pro babí léto

Základ
2 svazky rukoly
250 g jahod
1/2 citrónu
1 lžíce olivového oleje
 
Jahodový dip
1 hrnek jahod
2 lžíce chia semínek
1 lžíce agáve sirupu
5 lžic vody
1 lžička soli
 
Makadamová ricotta
1 hrnek makadamových ořehů
1/2 kapsle probiotik
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky jablečného octa
 
Příprava
Příprava připravte den předem. Ořechy namočte na 1-2 h, poté slijte vodu a rozmixujte, přidejte probiotika a nechte přes noc zavěšené v pytlíku na sýry nebo v plátýnku. Druhý den přidejte 1 lžíci citronové šťávy, 1/2 lžičky jablečného octa a 1/2 soli a nechte několik hodin uležet v lednici
 
Pečlivě omyjte rukou a dejte do mísy. Přidejte rozkrojené jahody. Ze šťávy z 1/2 citronu a olivového oleje vyšlehejte emulzi v menší misce. Přelijte rukolu s jahodami a lehce prohoďte .
 
Jahodový dip připravíte v mixéru. Chia semínka nejdříve na pár min. namočte a nechte nabobtnat. Poté je dejte do mixéru spolu s jahodami, agáve sirupem a solí. Vše rozmixujte do hladka.
 
Naservírujte rukolu s jahodami , přidejte makadamovou ricottu a přelijte jahodovým dipem.
 
DobRAW chuť:-)